i 1979 købte Jørgen Halberg det lokale Hotel Svendborg. Jørgens far, Einar Halberg, havde i halvtredserne som viceborgmester i Svendborg været med til at bygge hotellet. Byggeriet blev som det første hotelprojekt uden for hovedstaden finansieret ved hjælp af bl.a. den amerikanske Marshal-hjælp, som var en stor hjælp til at genopbygge Europa efter anden verdenskrig.

Da lavkonjunkturerne i halvfjerdserne gik ud over hotelbranchen, kom Hotel Svendborg i økonomiske vanskeligheder. Men Jørgen Halberg ville ikke se passivt til, at byens store hæderkronede hotel og omdrejningspunkt blev bygget om til ejerlejligheder eller havnede på 'udenbys' hænder.

Den første investering i et hotel skete dermed i ligeså høj grad med hjertet som med økonomisk gevinst for øje, og den økonomiske håndsrækning er stadig i dag karakteristisk for Halbergs måde at drive virksomhed på. Vi tager et socialt og et lokalt ansvar.

Halberg Hotels vision er gennem udvikling og opkøb at skabe en gruppe af individuelle hoteller, som er erhvervslivets og kursusudbydernes foretrukne domicil. Halberg Hotels vil være anerkendt for individualisme samt personlig og serviceminded betjening, hvor gæsterne føler sig velkomne og kommer igen.

De foreløbig tre hoteller - det mindre morgenmadshotel Garni i Svendborg blev købt til i 1999, og i 2011 fulgte Hotel Fredericia - ventes suppleret med yderligere hoteller i eksempelvis Århus eller hovedstadsområdet, i takt med at de rigtige muligheder byder sig.