Svendborg Museum udgiver bog om Mac Baren og familien Halberg. Bogen fortæller historien om familievirksomheden Mac Baren Tobacco Company i Svendborg. Siden 1826 har fabrikken leveret tobak til tiden; langpibetobak, skråtobak, pibetobak, vandpibetobak, rulletobak, snus, cigarer, cerutter og cigarillos.

Det er en historie om grundlæggeren Bønnelycke, men først og fremmest om familien Halberg, som har ejet og drevet tobaksfabrikken gennem generationer siden 1887.

Den handler om en stor arbejdsplads i Svendborg og med bogen forsøger forfatteren generationerne igennem at identificere de ting, der har haft betydning for, at Mac Baren i dag lever i bedste velgående, mens så godt som alle andre danske tobaksfabrikker har drejet nøglen om.

Bogen følger virksomheden og den følger familien. Der fortælles om fagligt og politisk engagement. Og om en tragedie under anden verdenskrig. Om at elske sin og om at ville gøre gavn.

I forbindelse med færdiggørelsen af bogen er der udarbejdet en historisk liste over mærkevarer, som kan ses på Svendborg Museums hjemmeside her

Tobak til tiden