Pressemeddelelse

Svendborg, den 7. september 2015

Mac Baren Tobacco Company i sit hidtil største internationale opkøb

Med overtagelsen af en lang række globale brands og en årlig produktion på 500 tons tobak fra den børsnoterede britiske gigant Imperial Tobacco Group, konsoliderer den familieejede Svendborg-virksomhed sin position som en af verdens absolut førende producenter af pibetobak og bliver samtidig en betydelig international aktør inden for finskåret rulletobak. 

At man fortsat satser benhårdt på at vokse i kerneforretningen, satte Halberg-ejede Mac Baren Tobacco Company i Svendborg endnu en tyk streg under, da selskabet forleden indgik aftale om at købe verdens tredjestørste portefølje af pibetobak og en række finskårne tobakker fra engelske Imperial Tobacco Group.  Handlen følger i kølvandet på købet af den næststørste amerikanske producent af pibetobak, Sutliff Tobacco Company, i 2013.

”Hos Mac Baren dyrker vi nichen, hvor vi har været i stand til at opretholde og øge vores forretning betydeligt, mens Imperial derimod primært har fokus på sine globale cigaretmærker. Som konsekvens heraf har de valgt at skære til, og da vi i forvejen producerede en del af pibetobakkerne i den portefølje, vi nu køber, giver transaktionen rigtig god mening for begge parter”, siger en tilfreds koncernchef Per Buch og medgiver i samme forbindelse, at det ikke er første gang Mac Baren har budt på den engelsk ejede portefølje.

Flere arbejdspladser og større investeringsprogram

De overtagne mærker betyder, at produktionen i Svendborg, når transaktionen er gennemført, vil stige med 25-30%, og ledelsen har derfor en klar forventning om, at handlen vil skabe yderligere arbejdspladser på fabrikken i Svendborg. Primært i produktionen - men også i salg, marketing og eksportafdelingerne. De første nyansættelser som følge af opkøbet har allerede fundet sted hen over sommeren.

Den øgede volumen giver desuden mulighed for yderligere at øge den løbende automatiserings- og effektiviseringsproces i produktionen.  Dermed vil transaktionen give et nyt løft til konkurrenceevnen hos Mac Baren, der i forvejen var i gang med store investeringer i nyt produktionsapparat som følge af implementeringen af det seneste tobaksdirektiv fra EU.

Parterne har aftalt ikke at oplyse handelsprisen.

------------------------

For yderligere kommentarer, kontakt venligst

Koncernchef Per Buch, Mac Baren Tobacco Company A/S og Halberg A/S på

Tlf. +45 63 22 52 00 / +45 40 98 08 01