Halberg bliver direktør for Halberg-koncernen

Halberg bliver direktør for Halberg-koncernen

Direktør Per Buch har valgt at gå på pension, og selv om hans afløser er fundet på Cypern, så er virksomheden ikke fremmed for ham. Navnet er Frederik Harald Halberg, og det var hans tipoldefar, der grundlagde den for 134 år siden. Frederik Harald Halberg er 46 år og tipoldebarn af Harald Halberg, som grundlagde Halberg-koncernen i 1887. Frederik Harald Halberg har haft lederstillinger i medicinalvirksomhederne Novo Nordisk, Salenta, Roche, Astra Zenica og senest i Novartis, Cypern.

Frederik Harald Halberg tiltræder 1. maj 2021 stillingen som administrerende direktør i Halberg A/S i Svendborg, og har bosat sig i Svendborg sammen med sin familie. Hans telefon ringede for et års tid siden. – Det var Per Buch, der ringede og spurgte, om jeg ville tage over efter ham, siger Frederik Halberg, som blev overrasket over tilbuddet og på det tidspunkt var bosat i Cyperns hovedstad, Nicosia og havde ansvaret for 60 medarbejdere.

Dermed bliver det igen en Halberg, der kommer til at stå i spidsen for Halberg Koncernen med omkring 400 medarbejdere. Den 1. maj sætter Frederik Harald Halberg sig for bordenden i den virksomhed, som hans tipoldefar, Harald Halberg, grundlagde, da han købte Carl Bønnelyckes tobaksfabrik i Møllergade i Svendborg i 1887. Og som har været i Halberg-familiens eje lige siden.

Familievirksomheden har gennem årene spredt aktiviteterne. Ud over tobakken ejer den ejendomme og hoteller, ligesom den har fabrikken Elka Rainwear, som producerer erhvervsbeklædning. Og det stopper ikke nødvendigvis med det. – Den primære opgave er at udvikle på de nuværende forretninger, men det er klart, at vi vil være nysgerrige på at skabe flere forretningsområder også, siger Frederik Halberg, som desuden nævner, at Halberg-koncernen har tradition for at støtte lokalsamfundet i form af blandt andet sponsorater i sportsklubber og donationer til diverse initiativer. – Det vil ikke komme til at fylde mindre med min entré. Når vi er så stort et firma med så stor en egenkapital, har vi også pligt til at støtte lokalsamfundet, siger Frederik Halberg.

Per Buch oplyser, at manøvren har ligget i kortene længe. Buch fortsætter – Jeg har altid sagt, at jeg ville fortsætte, til jeg var 65, og jeg blev 65 i marts. Jeg har været her i 27 år, og nu er det tiden med et vagtskifte, siger koncerndirektøren, der dog ikke siger endegyldigt farvel til Halberg-imperiet. Han overtager nemlig posten som bestyrelsesformand efter Henrik Halberg, der gik bort søndag 3. januar.