Medarbejderne i Halberg Koncernens mindeord om Henrik Halberg

Medarbejderne i Halberg Koncernens mindeord om Henrik Halberg

Mindeord om tobaksfabrikant, administrerende direktør Henrik Halberg, Svendborg

Henrik Halberg gik pludselig bort søndag den 3. januar i en alt for tidlig alder. Kun 70 år blev han. Henrik Halberg – eller rettere Henrik for alle var på fornavn med ham – var tobaksmand helt ind i sjælen. Født ind i branchen som fjerde generation i familievirksomheden i Svendborg.
Men Henrik var meget mere end det. Som arbejdsgiver viste han alle sine medarbejdere meget stor tillid og kærede sig meget om os. Han tænkte altid på virksomheden, og dens fortsatte udvikling kom i første række. Hvilket da også har resulteret i, at tobaksaktiviteterne gennem årene er vokset og foruden Mac Baren Tobacco Company i Svendborg nu også tæller Sutliff Tobacco Company i Richmond, USA og Unitas Tabakfabrik i Berlin.
Henrik Halberg kunne godt lide at sætte ting i gang – han ville forandre for at bevare. Det gjaldt både hans virksomhed og hans by. Det lå Henrik meget på sinde at være medvirkende til, at Svendborg er en attraktiv by. Det er her, han var født. Det er her, hovedsædet for familievirksomheden ligger. Som det i øvrigt har gjort siden 1887, hvor hans oldefar Harald Halberg startede tobakseventyret, som Jørgen Halberg, Henriks far, tog til nye højder i 1950’erne med lanceringen af de verdenskendte Mac Baren Tobakker.
Men i byen ligger også Hotel Svendborg, som sammen med Hotel Fredericia var et andet af Henrik Halbergs hjertebørn. Hotellerne er begge under Halberg Koncernens ejerskab blevet moderniseret og løbende vedligeholdt med Henrik Halberg som en uundværlig sparringspartner med hans sans for kvalitet og ved brug af hans egne erfaringer fra sine uendeligt mange rejser med overnatning på alverdens hoteller.
Henrik var helt eminent god til at spotte detaljer, som kunne optimere et produkt, et projekt, en rejse eller hans eget køkken derhjemme for eksempel. Han var et utroligt opmærksomt menneske, som intet væsen gjorde af sig, men som formåede sammen med sin Britta gang på gang at glæde og overraske andre -med en spand nykogte fjordrejer for eksempel. Hentet i Kerteminde, hvor Britta kommer fra, og hvortil turen ofte går. Henrik elskede fjordrejer – og sine hunde. Hundene blev installeret bag i bilen, og så afsted til Gl. Skagen, hvor Henrik og Britta også havde mange, gode venner og bekendte, og hvor de nød at holde fri.
Henrik Halberg nød også sine mange rejser og glædede sig til snart at kunne komme ud i verden igen på arbejde i tobakkens tjeneste og for at hilse på sine mange gode kollegaer, leverandører og venner, som satte så stor pris på Henrik, hans venlighed, lune og opmærksomhed.
Henrik Halberg vil blive savnet.
Æret være hans minde
Medarbejderne i Halberg Koncernen