Vækst hos Halberg A/S efter opkøb og vellykket integration i tobakken

Vækst hos Halberg A/S efter opkøb og vellykket integration i tobakken

Både omsætning og driftsresultat fik et markant løft trukket af kerneaktiviteten i Mac Baren Tobacco Company. Også hotelforretningen er i god gænge, mens værdipapirinvesteringer, finansielle udgifter og goodwillafskrivninger trak ned, sidstnævnte som følge af investeringer i nye brands og anlægsaktiver.

Årsregnskabet fra Halberg A/S i Svendborg viste endnu en gang, at det er muligt at skabe vækst og indtjening i et faldende marked. Efter opkøbet af en lang række varemærker fra den britiske gigant Imperial Tobacco i september sidste år, har Mac Baren evnet at øge sin omsætning med 31 procent og sin driftsindtjening med 65 procent, selvom opkøbet kun indgår med 8 måneder i det netop aflagte årsregnskab fra Svendborg virksomheden.

Væksten er ikke alene drevet af de tilkøbte varemærker. Også den eksisterende Mac Baren forretning viste gode takter med en vækst i især eksportmarkederne, oplyser koncernchef Per Buch.

“Vi er meget tilfredse med vores resultat i Mac Baren – især i lyset af, at vi i regnskabsåret brugte mange ressourcer på at implementere både de tilkøbte brands i produktionen og det seneste tobaksdirektiv fra EU. Men det er ikke kun opkøb, som bidrager til fremgangen. Vi oplevede fornuftig vækst i eksporten med vores eksisterende brands, ligesom de røgfri produkter havde et godt år”, siger Per Buch.

Halberg Hotels, som omfatter tre hoteller i Svendborg og Fredericia, kunne ligeledes vise fremgang på både top- og bundlinje. Driften er i god gænge, og selskabet holder i denne uge rejsegilde på en ny fløj med 41 værelser på hotellet i Fredericia, som forventes at stå færdig ved årsskiftet.

I Halberg Kapital har selskabet i regnskabsåret købt majoriteten i regntøjsproducenten Elka Rainwear i Sunds. Her har udviklingen været tilfredsstillende, så Halberg Kapital nu bidrager positivt til den samlede indtjening, og det er således kun afskrivninger af koncerngoodwill i forbindelse med købet af Elka, som gør, at selskabet giver underskud.

Investeringsforeningen Halberg-Gundersen Invest fik en vanskelig start i 2015, hvor foreningens portefølje af globale aktier klarede sig dårligere end det generelle aktiemarked. I 2016 ser det foreløbig noget lysere ud for foreningen, som er foran sit benchmark. Foreningen satser hårdt på, at et fokus på lave omkostninger kombineret med en langsigtet, industriel tilgang til aktieinvestering vil give pote på langt sigt.

Yderligere oplysninger:

Administrerende direktør Per Buch, Halberg A/S, tlf. 40 98 08 01.