Erhvervsliv:

 

Mac Baren bliver en del af Scandinavian
Tobacco Group

 

Nordens største privatejede tobaksvirksomhed Mac Baren lægger et stærkere fundament for fremtiden ved at tilføre konkurrencekraft fra Scandinavian Tobacco Group og tager dermed det sidste skridt i konsolideringen af den danske tobaksindustri. Den nu snart tidligere ejer Halberg A/S bevarer den historiske tilknytning til Sydfyn

Halberg-koncernen, der ejer en række virksomheder, har underskrevet en aftale om at sælge virksomheden Mac Baren, der er verdens næststørste producent af pibetobak, til Scandinavian Tobacco Group. Med transaktionen skriver Mac Baren sig ind i rækken af tobaksproducenter, der bliver en del af noget større.

Halbergs bestyrelsesformand Torben Sørensen udtaler:
– Scandinavian Tobacco Group overtager en stærk virksomhed, med stolte, traditionsrige varemærker og dygtige medarbejdere. Helt siden starten i 1826 har en central del af Mac Barens DNA været orientering mod nye muligheder og på at sikre den optimale konkurrencekraft. Ikke mindst i det lys er det rettidig omhu, nu at lade virksomheden indgå i en stærkere konstellation. Her er det en særlig glæde at det er lykkedes at bevare ejerskabet på danske hænder. Det er den bedst mulige løsning for både Mac Baren og for Halberg.

Scandinavian Tobacco Group forventes at overtage Mac Baren fuldt og helt pr. 1. juli 2024.

Halberg har altid været tæt knyttet til Svendborg og det rokkes der ikke ved. Som den fornylig tiltrådte direktør Jesper Uggerhøj bemærker:

– En forudsætning for at Halberg også fremover vil være en stærk og velkonsolideret virksomhed, med overskud til at yde et lokalt bidrag er, at vi bliver ved med at udvikle os og sikre indtjening. Vi vil også fremover investere i virksomheder der kan bidrage med afkast og Halbergs historiske tilknytning til Svendborg og Sydfyn fortsætter naturligvis.

Virksomhedens direktion og bestyrelse har igangsat et strategiarbejde, der skal definere den fremtidige retning, så Halberg fortsat kan udvikle sig til glæde og gavn for både ejere, medarbejdere og lokalsamfund.

For yderligere information, kontakt da venligst:

 • Torben Sørensen,
  bestyrelsesformand, Halberg A/S
  på mobil 21 41 32 18
 • Jesper Uggerhøj,
  administrerende direktør, Halberg A/S
  på mobil 25 80 06 18
 • Casper Janns,
  kommunikationsrådgiver,
  på mobil 20 16 74 81

Om Mac Baren: Mac Baren Tobacco Company A/S blev stiftet i 1826 og har været familieejet gennem fem generationer. Mac Baren er indtil STGs overtagelse den største privatejede tobaksvirksomhed i Norden. Virksomheden er førende inden for pibetobak og til stede på mere end 80 markeder.

Om Halberg A/S: Halberg-koncernen er en traditionsrig, familieejet virksomhed i Svendborg med aktiviteter inden for flere forretningsområder. Halberg ejer virksomhederne Mac Baren Tobacco Company, Sutliff Tobacco, Ministry of Snus, Elka Rainwear, Halberg Hotels, Halberg Properties og Løgismose. Halberg er desuden meget engageret i lokalsamfundet i Svendborg og på Sydfyn.
Mere information på halberg-as.dk

Om Scandinavian Tobacco Group A/S: Scandinavian Tobacco Group er verdens førende producent af håndlavede og maskinrullede cigarer, med en årlig produktion på mere end fire milliarder cigarer. Koncernen har markedsledende positioner inden for flere kategorier, og dens produkter sælges i mere end 100 markeder. Scandinavian Tobacco Group har hovedkontor i København – og beskæftiger cirka 10.000 mennesker i Europa, USA, Canada, Den Dominikanske Republik, Honduras, Nicaragua, Indonesien og Sri Lanka. Virksomheden er børsnoteret.
Mere information på www.st-group.com