FOLLOW US

Stabilt regnskab fra Halberg A/S: Høj aktivitet, opkøb og nyt forretningsområde i tobaksdivisionen

Stabilt regnskab fra Halberg A/S: Høj aktivitet, opkøb og nyt forretningsområde i tobaksdivisionen

Svendborg, den 26. september 2019

 

 

Stabilt regnskab fra Halberg A/S: Høj aktivitet, opkøb og nyt forretningsområde i tobaksdivisionen

 

Halberg A/S indsendte i denne uge årsregnskab, som – uanset et driftsmæssigt turbulent år – gav et tilfredsstillende resultat. Koncernens tobaksselskab Mac Baren har efter regnskabsårets udgang overtaget samtlige tobaksvaremærker fra den hæderkronede tyske konkurrent Planta.

 

2018/19 regnskabsåret var tæt på en gentagelse af sidste års omsætning og resultat. Den stabile udvikling dækker dog over en betydelig aktivitet og variation på tværs af datterselskaberne, som var påvirket af ekstraordinære poster, herunder både køb og salg af varemærker.

 

I Mac Baren Tobacco Company, som er verdens næststørste producent af pibetobak, blev driften negativt påvirket af forberedelserne til det omfattende EU Track & Trace sporingssystem, som trådte i kraft den 20. maj. I Europa påvirkede forhøjede afgifter på det vigtige franske marked desuden afsætningen negativt for både Mac Baren og de primære konkurrenter, mens amerikanske Sutliff og datterselskabet Mac Baren USA til gengæld leverede et rekordresultat.

 

Halberg Hotels fastholdt sin stabile udvikling i omsætningen og forbedrede sin indtjening. Der vil i indeværende regnskabsår blive investeret i en væsentlig om- og tilbygning af Hotel Svendborg. I Halberg Kapital fastholder Elka Rainwear sit flotte indtjeningsniveau uanset påvirkningen fra en meget varm sommer i 2018, mens løbetøjsvirksomheden Performance Group Scandinavia fortsat er underskudsgivende og arbejder videre med sin turn-around.

 

Værdipapirporteføljen er yderligere nedbragt i årets løb som følge af de lave renter i obligationsmarkedet og attraktive muligheder i tobakken, mens Halberg-Gundersen Invest ligesom resten af aktiemarkedet var udfordret i 2018, hvorimod 2019 foreløbig har budt på positive afkast.

 

Nyt forretningsområde

 

Den store nyhed i regnskabsåret var etableringen af en ny tyggetobaksfabrik, som allerede har skabt 25 nye arbejdspladser i Svendborg. Ministry of Snus hedder barnet, der har lanceret 8 tyggetobaks-produkter under varemærket Rite, som er lanceret i foreløbig 5 lande og har opnået betydelige markedsandele flere steder. I sidste uge lanceredes et såkaldt super white produkt på udvalgte europæiske markeder, Ace, der minder om tyggetobak men består af plantefibre tilsat nikotin. Dermed har Mac Baren styrket sit produktudbud og står nu endnu stærkere inden for røgfri tobak.

 

Efter regnskabsårets udløb overtog Mac Baren varemærkerne fra Berlin-baserede Planta Tabak-Manufaktur fra 3. generation af familien Obermann/Stiller, som etablerede virksomheden i 1956. Med opkøbet får Mac Baren en stribe stærke globale varemærker inden for pibetobak og bliver samtidig markedsleder på det vigtige tyske marked.

 

Yderligere oplysninger:

 

Koncernchef Per Buch, Halberg A/S, tlf. 40 98 08 01.